DISCOVER SCUBA DIVING :

Is een initiatiecursus in het zwembad om de eerste vaardigheden van het duiken te ontdekken.

SCUBA DIVER :

Dit is een subcursus van de Open Watercursus, men leert de beginnende duiker de basiskennis en -vaardigheden om onder direct toezicht van een Divemaster, Assistent-Instructeur of Instructeur tot een diepte van maximum 12m te duiken.

OPEN WATER :

De cursus leert de beginnende duiker de basiskennis en -vaardigheden

die je nodig hebt om met een buddy (mededuiker) te duiken tot een diepte van 18m.

ADVENTURE DIVER :

Om je vaardigheden beter te ontwikkelen kan de Adventure Diver-cursus gevolgd worden onmiddellijk na de Open Water cursus. Een gamma van avontuurlijke duiken (diep, navigatie, PPB(uittrimmen), droogpak, nacht, ...) drie in totaal, moeten gemaakt worden onder  toezicht van een Instructeur.

ADVANCED OPEN WATER :

Om je vaardigheden beter te ontwikkelen kan de AOW-cursus gevolgd worden onmiddellijk na de Open Water cursus. Een gamma van avontuurlijke duiken (diep, navigatie, PPB (uittrimmen), droogpak, nacht, ...) maar hier vijf in totaal, moeten gemaakt worden onder toezicht van een Instructeur.

RESCUE DIVER :

In de cursus wordt er geleerd om na te denken over de veiligheid van andere duikers, het oplossen van mogelijke problemen en het omgaan met duikongevallen.

MASTER SCUBA DIVER :

De Master Scuba Diver-kwalificatie is de hoogste kwalificatie op recreatief duikniveau binnen het PADI-systeem en geeft aan dat de duiker ervaring heeft en heel wat heeft bereikt.

DIVEMASTER :

Het Divemasterprogramma is het eerste professionele niveau in het PADI-systeem van duikopleidingen. Een Divemaster is iemand die over uitstekende duikvaardigheden beschikt, een Instructeur kan assisteren bij het geven van duikopleidingen, de duiktheorie volledig onder de knie heeft en zijn houding is een voorbeeld voor alle duikers (beginnende en ervaren).

ASSISTENT INSTRUCTEUR :

Dit is de springplank naar het Instructeursbrevet, in deze cursus wordt aangeleerd hoe er les wordt gegeven, dit in het zwembad, het buitenwater en de theorielessen. Is het eerste deel van de IDC (Instructor Development Course).

EFR-BREVET :

Om het Rescuebrevet te behalen moet de duiker in het bezit zijn van een EFR-brevet of gelijkwaardig, d.i. primaire zorg (CPR) en secondaire zorg (eerste hulp).

SELF RELIANT DIVER :

Is een cursus voor de ervaren duiker. Hoewel er altijd de nadruk wordt gelegd op het duiken met een buddy (mededuiker), worden in deze cursus technieken en vaardigheden aangeleerd om te duiken zonder afhankelijk te zijn van een buddy. Vooral voor fotografen en videografen.

SPECIALTY’S :

In die cursussen wordt er dieper ingegaan in de vaardigheden en technieken van de avontuurlijke duiken (diep, navigatie, PPB(uittrimmen), droogpak, nacht, fotografie, ...)